konferenc-2016_ звітна конференція ЦХВЄУ Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Учасники звітної конференції ЦХВЄУ узгодили нові проекти – «Дні братерства», підготовка підручників, розвиток місіонерства

13-14 квітня 2016 р. відбулася річна звітна конференція Церкви християн віри євангельської України. Близько чотирьох сотень священнослужителів зібралися у стінах молитовного будинку церкви «Благодать»,  що в Софіївській Борщагівці під Києвом.

Бог дав нам добрий час для  підведення підсумків та утвердження планів на майбутнє. На відкритті старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко зауважив, що гасло конференції «Щоб будувалася церква» (1Кор.14:5) – обрали зовсім не випадково. Оскільки часи суспільних катаклізмів, як сьогодні, є сприятливою нагодою для духовного відродження народу.  «Так багато є у світі руїни… руйнуються людські долі, але Церква Христова будується, тому що її главою є не люди, а наш воскреслий Господь!» – наголосив старший єпископ.

Власне, будівництво церкви, у всіх змістах цього слова, було у центрі уваги усіх спікерів та доповідачів.

Інформаційно-звітну частину конференції вів єпископ Михайло Близнюк. Про проведену за рік роботу звітувалися скарбник братерства Петро Карпов, голова ревізійної комісії Анатолій Козачок, а також перший заступник старшого єпископа Микола Синюк та сам старший єпископ Михайло Паночко. За словами Михайла Степановича спостерігається динаміка до кількісного  і якісного зростання громад ХВЄ в Україні. На початок року було зареєстровано 1605 громад ЦХВЄУ, до яких належать 112 344 членів.

Привітати делегатів конференції приїхало багато гостей з-за кордону. Зокрема,  служителі п’ятидесятницьких союзів Польщі, Іспанії, Німеччини, РФ, США. Щире привітання із сонячної Грузії передав єпископ Олег Хубашвілі, слова якого хочеться особливо відмітити: «Я помню украинских епископов, которые вдохновляли и рукополагали нас, двадцатилетних, для служения – и мы до сих пор в служении!» Також учасників конференції привітали: представник ТРК «Еммануїл» Олексій Волченко, доктор філософських наук, сімейний консультант Адріан Буковинський, народні депутати України.

Так, зранку 14 квітня свої вітання делегатам висловив координатор міжфракційної депутатської молитовної групи у ВР Павло Унгурян, який коротко прозвітував про роботу християн в українському Парламенті та поділився планами – об’єднати  віруючих юристів , журналістів та  інших представників  інтелігенції  у різних регіонах України. Для цього  народні депутати-протестанти планують наступного року провести близько двадцяти форумів. «2017  – рік 500-ліття реформації в Україні. Ми маємо нагадати суспільству, що без реформації духу, не може бути справжньої реформи у державі» – наголосив Павло Унгурян.

Делегати схвалили проведення всеукраїнського «Свята братерства». Один недільний день у році кожна церква у країні приділить для того, щоб розповісти суспільству про себе: про історію помісної громади та загалом п’ятидесятництва в Україні, про сьогодення і плани національної церкови на майбутнє, представити її соціальну докрину.

Серед нових проектів – створення книги-підручника, яка ґрунтовано розповість про соціальну роботу братерства, здійснену за роки незалежності України. Також багато  уваги приділялося  проекту «400 церков за п’ять років», обговорення якого старші служителі вели вже  не раз, однак саме річна звітна конференція стала точкою відліку для цього масштабного проекту.

Чотири ґрунтовних семінари із обговоренням, що не раз переростало у доволі жваву дискусію, було проведено за два дні.  На вечірньому засіданні у середу семінар на тему «Церква, як Тіло Христове» провів єпископ Ростислав Мурах. Зранку у четвер служив завідувач відділу освіти Віктор Вознюк, його семінар «Церква з середини» був присвячений соціальній і духовній складовим церкви. Під час денного робочого засідання 14 квітня єпископ Микола Синюк провів семінар «Місія служителів у збудуванні церкви». А  завершальною ланкою у цьому  навчально-збудовуючому ланцюжку став семінар Михайла Паночка «Будуйте самих себе». Він торкнувся цілої низки питань, які спонукають служителя і кожну віруючу людину поставити собі запитання: на чому будується моя віра? Щире слово старшого єпископа торкнулося кожного серця, запаливши до подальшого служіння.

Завершилася річна звітна конференція ревною молитвою за Україну, а також за потреби, оздоровлення та обновлення.

По матеріалам сайту http://chve.org.ua/

Comments are closed.