Віталій Репук  Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Про Різдво Спасителя

“І породила вона свого Первенця Сина, і Його сповила, і до ясел поклала Його, бо в заїзді місця не стало для них… А в тій стороні були пастухи, які пильнували на полі, і нічної пори вартували отару свою. Аж ось Ангол Господній з’явивсь коло них, і слава Господня осяяла їх. І вони перестрашились страхом великим… Та Ангол промовив до них: Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім. Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь” (Від Луки 2:7-11).

Анонс проповіді Віталія Репука: 22 липня 2013 року в сім’ї великобританського герцога Уільяма Кембріджського і герцогині Кетрін сталася подія: народився принц Джордж Кембріджський. За цією подією слідкувала вся світова спільнота. Сотні видань писали тисячі публікацій освітлюючи найменші деталі народження і повсякденного життя маленького принца. Увага всього бомонду була прикута до цієї маленької дитини, яка ще нічого в світі не зробила, вона просто належала до королівської сім’ї.

Сьогодні ми святкуємо подію, яка сталася більше як 2000 років тому. І, святкуючи цю подію, ми можемо зануритися в неї на стільки, на скільки нам це дозволяє Святе Писання. Про Ісуса не писали глянцеві журнали, про Нього не було публікацій у Facebook і фото звітів в Instagram. Але Слово Боже говорить, що прилетів хор ангелів і заспівав: «Слава в вишніх Богу і на землі мир!!!». Людству в лиці пастухів була звіщена велика радість.

Газета «Washington Post» назвала принца Джоржа – найвідомішим малюком у світі. Але, зважаючи на те, що народження Ісуса Христа ось уже більше 2000 років святкує щорічно більше ніж 2 млрд. людей по всій планеті, можу із впевненістю сказати, що Ісус Христос, народжений у Віфлеємських яслах, є найвідомішим малюком у Всесвіті. Найвідомішим малюком у Всесвіті! Але Він не залишився малюком, Він виріс, став мужем і у віці тридцяти років вийшов на служіння і став нашим Спасителем!

Comments are closed.