Віталій Марков Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Дух Святий сказав: “Відділіть для Мене” – розбір 13-го розділу Дій апостолів

“А в Антіохії, у тамошній Церкві були ці пророки та вчителі: Варнава й Семен, званий Ніґер, і кірінеянин Луцій, і Манаїл, що був вигодуваний із тетрархом Іродом, та ще Савл” (Дії Апостолів 13:1).

Анонс проповіді Віталія МарковаУ першому вірші говориться, що в Антіохії, в тамтешній церкві, були деякі пророки та вчителі та перераховується конкретно, хто ці 5 осіб – пророки і вчителі. І останнім з них названий Савл, надалі ім’я його Павло.

І що ж робили ці 5 служителів? У другому вірші читаємо: “Як служили ж вони Господеві та постили, прорік Святий Дух: Відділіть Варнаву та Савла для Мене на справу, до якої покликав Я їх!” (Дії Апостолів 13:2).

Антіохійська церква мала ядро з 5 служителів – вчителів і пророків. І дуже важливо, що між ними не було суперечок, образ, вони не намагалися переконати когось. Вони служили Господеві та постили. Як Ви розумієте це «вони служили Господеві?». Що вони робили? Коли слуги служать своїм панам, то вони виконують бажання свого пана, в цьому сенс служіння. Ці брати намагалися перш за все дізнатися бажання Господа, щоб виконати їх.

Comments are closed.