Звітні конференції церков ХВЄ Київської області

Звітні конференції церков ХВЄ Київської області

14 березня 2015 р. відбулося одразу дві річні звітні конференції – Київського обласного об’єднання церков та Київського міського об’єднання церков ЦХВЄУ.

Пастори та служителі з 23 громад християн віри євангельської Київської області зібралися у новому молитовному домі церкви «Благодать», що в с. Софіївська Борщагівка. Привітавши братерство, старший пастор церкви Василь Кватерчук закликав до молитви про благословення обласної конференції. До традиційної молитви про Україну, після короткої промови делегатів, запросив пастор церкви с. Тарасівка, ректор Київського біблійного інституту Сергій Манелюк. А Геннадій Каплунов, пастор с. Нові Петрівці, у своїй проповіді закликав усіх присутніх дбати про те, щоб наші серця завжди були відкриті до людей, а особливо до тих, хто постраждав у наслідок подій на сході України.

Звітну частину конференції розпочав відповідальний за дитяче служіння обласного об’єднання, пастор церкви «Живого Бога» (м. Вишгород) Олександр Озеруга. Зокрема він повідомив, що значна увага сьогодні приділяється освіті вчителів недільних шкіл: нині триває навчання другого курсу (заняття проходять один раз на місяць на базі КБІ), а з вересня планується розпочати навчання третього курсу. За словами пастора вже чимало церков мали можливість оцінити плід від проведення літніх християнських таборів для дітей та підлітків на місцях.

Керівник молодіжного відділу обласного об’єднання церков Василь Гуцало представив відео-звіт, за даними якого помісні церкви сьогодні відвідує близько 450 юнаків та дівчат, яким служать 15 керівників молоді. Розповів про участь молоді у регіональних конференціях для молоді, та підкреслив активність молоді Київщини під час Всеукраїнського молодіжного з’їзду у м. Малині.

Підсумовуючи звітну частину, старший пресвітер обласного об’єднання Олександр Єрсонович Озеруга, у свою чергу, повідомив, що за минулий рік кількість віруючих у церквах області зросла на 167 чоловік, із них 85 – це ті, хто прийняли водне хрещення (це на два десятки людей більше ніж попереднього року). За словами старшого пресвітера, подією в області стало освячення нового Дому молитви церкви «Благодать», який на сьогодні має найбільший зал для зібрань на Київщині. У селищі Димер та селі Демидів Вишгородського району провели реконструкцію церковних приміщень, а у Фастові віруючі придбали для церкви будівлю, та почали її реконструкцію. Загалом, тема будівництва червоною ниткою пройшла через звіт старшого пресвітера, який зазначив, що церквами області здійснюється робота на більш як десяти будівельних об’єктах. Багато з них курирують та фінансують власними силами віруючі підприємці.

Олександр Озеруга також повідомив, що на сьогодні в області функціонує будинок милосердя для людей похилого віку та три центри реабілітації для залежних людей. У 2014 році було відкрито «Школу Даниїла» для підлітків. Проводяться семінари, спрямовані на підвищення освітнього рівня пасторів. Що ж стосується пожертвувань для постраждалих під час подій у зоні АТО, то загальна сума наданої допомоги перевищила 1 млн.600 тис. грн.

Заключне слово конференції із кафедри сказав старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко, який проповідував на тему «Серце чисте створи в мені, Боже» (Пс.50:14). «У Старому Заповіті Бог призначив священників відрізняти чисте від нечистого. Сьогодні це завдання пасторів церкви», – зауважив Михайло Паночко.

Пастор із села Голодьки Тетіївського району Василь Юсенко подякував пасторам церков за допомогу для багатодітної сім’ї погорільців, яким за пожертвувані кошти придбали хату. Після чого служителі молилися за потреби та духовне оновлення.

 

По матеріалам сайту http://chve.org.ua/

Comments are closed.