Віталій Марков Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Яким був Ісус як людина

«Безсумнівно, велика це таємниця благочестя: Хто в тілі з’явився, Той оправданий Духом, Анголам показався, проповіданий був між народами, увірувано в Нього в світі, Він у славі вознісся!» (1 Тимофія 3:16).

Анонс проповіді Віталія Маркова: Ісус одночасно був Богом і людиною. Він називав Себе двояко: Син Божий і Син Людський. Деякі думають, що Ісус був меншим за Бога і вищим за людину. Це неправда. З одного боку, Він був досконалим Богом рівним Отцю, а з іншого боку Він був насправді людиною. Що Він отримав від божественної природи, коли прийшов у цей світ? Хіба Він прийшов відразу з якимись чудесами й знаменнями? Ні, Він прийшов у цей світ як маленький слабке немовля. І Він отримав від Бога, насамперед, здатність не грішити, тобто безгрішну внутрішність, а по друге Він отримав право приймати поклоніння як Бог…

Від людської природи Він отримав здатність переносити скорботи, страждання і, врешті-решт, перенести смерть …

Це найбільша таємниця Всесвіту. Таємниця навіть більше, ніж створення сучасного світу. Хто з людей здатний вмістити й осмислити цю таємницю? Як Бог прийшов у цей світ в образі людини? Як дві протилежних природи Божа і людська могли з’єднатися? Це вище нашого розуміння, але це факт.

Comments are closed.