Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Всеукраїнська звітна конференція ЦХВЄУ

«Блаженні миротворці» – під таким гаслом пройшла Всеукраїнська звітна конференція ЦХВЄУ.

26 березня 2015 року у домі молитви церкви «Благодать», що в селі Софіївська Борщагівка під Києвом, відбулася чергова річна звітна конференція Церкви християн віри євангельської України. Понад 500 делегатів з усіх регіонів України (у тому числі і служителі з тимчасово окупованих земель) прибули на конференцію, щоб поділитися пережитим і набутим за рік, «звірити годинники» та рухатися далі.

 Вступна частина, що тривала до півдня, містила у собі три проповіді. Старший пресвітер церков ХВЄ м. Києва Анатолій Козачок закликав священнослужителів цінувати своїм вибранням, церквою та випробуваннями, бо усі вони є своєрідним ключем до успішного служіння.

Завідувач відділу освіти Віктор Вознюк на прикладі двох мужів Божих – Мойсея і Давида – проповідував про мир священнослужителя. «Людина не може бути миротворцем, якщо сама не має миру на серці», – наголосив проповідник. Написано, що Давид зміцнявся Господом, і ми маємо зміцнятися Ним, однак, як показує практика, у найбільш скрутну хвилину неможливо зміцнитися чужим свідченням – яким би сильним воно не було. «Дуже важливо згадувати, що Бог зробив у твоєму житті і зміцнятися Господом на власних прикладах» – підкреслив Віктор Вознюк. Старший пресвітер церков ХВЄ Волині, єпископ Михайло Близнюк проповідував на загальну тему конференції – про мир.

Оскільки уперше за останні роки річна конференція братерства тривала один день (попередні роки на неї відводили два-три дні), звітну частину було дещо скорочено. Розпочав її старший єпископ Михайло Паночко. Зокрема він зазначив, що на сьогодні у братерстві функціонує 1 576 церков, які відвідують 111 097 членів. Серед питань, про які згадав Михайло Степанович в особливому ключі – соціальна робота Церкви, в тому числі допомога населенню, постраждалому у наслідок воєнних дій на сході України, капеланське служіння, робота з вимушеними переселенцями.

Потім звітував скарбник братерства єпископ Петро Карпов і голова ревізійної комісії Анатолій Козачок, звучали питання із залу та відповіді на них. Цінувати час свободи закликав присутніх єпископ Анатолій Боярчук, який прибув на конференцію з Ангарська (Російська Федерація).

Другу частину конференції відкрив заступник старшого єпископа Юрій Веремій. Він представив гостя із Голландії, котрий плідно співпрацює з чернівецькою місією «Єдина надія». «Головне, щоб Ісус був у центрі всього, що ви робите» – закликав він українське братерство.

Єпископ Микола Синюк у своїй проповіді торкнувся технологій як «миротворчості», так і «війнотворчості», яку ворог душ людських відпрацював уже на багатьох поколіннях (вкрасти, вбити і погубити). На його переконання технологій миротворчості є як мінімум три: примирення людини з людиною, примирення груп людей і примирення людини з Богом. У першому випадку винна людина моє умилостивити лице супротивника (приклад Яків – Ісав), у другому примирителем виступає зацікавлена сторона (Авігея – Давид), а у третьому – примирителем стала невинна сторона – сам Христос.

Далі була подана інформація по центральному регіону (Київська, Черкаська, Чернігівська, Сумська області та м. Київ). Виконуючим обов’язки заступника старшого єпископа у цьому регіоні шляхом голосування було обрано Анатолія Козачка.

Одна з ініціатив прийнятих конференцією – День служіння. Ідея якого полягає в проведенні суспільних заходів спрямованих на залучення щораз більшої кількості церков, громадських організацій та інших форматів до спільної діяльності з метою найкращого служіння народу України в нинішній складний час. Створений Оргкомітет у складі Олександра Попчука, Анатолія Козачка, Віктора Вознюка, Юрія Кулакевича, Ростислава Боришкевича та Анатолія Кушніра запропонував цілі, методи та конкретні задачі нового проекту, який покликаний насамперед поширювати християнські цінності та підняти авторитет євангельської церкви серед народу України.

Привітати учасників конференції та поділитися своїми переживаннями мали нагоду пастори церков, які приїхали до Києва з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. А також єпископ Володимир Бричка, який здійснив понад три десятки поїздок на Схід з гуманітарною допомогою від церков.

Із завершальним словом до учасників конференції звернувся старший єпископ Михайло Паночко. Він ґрунтовно, зі Слова Божого розкрив поняття миру та виголошеної Ісусом Христом у нагірній проповіді заповіді блаженства, яка стала гаслом конференції – «Блаженні миротворці». «Хто спосібний творити мир? Тільки той, хто вірує, любить Слово Боже і живе по духу, а не по плоті. Тільки той, хто хоче жити вічно у Небесному Єрусалимі – Місті миру, хто розуміє, що джерелом нашого миру є тільки Ісус» – зазначив старший єпископ. Наприкінці він закликав до молитви за старших служителів, членів Комітету і співробітників Канцелярії братерства, поблагословивши зібрання.

 

По матеріалам сайту http://chve.org.ua/

Comments are closed.