Богомаз Олег Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Розбір другого розділу Дій Апостолів

“І нагло зчинився шум із неба, ніби буря раптова зірвалася, і переповнила ввесь той дім, де сиділи вони. І з’явилися їм язики поділені, немов би огненні, та й на кожному з них по одному осів. Усі ж вони сповнились Духом Святим, і почали говорити іншими мовами, як їм Дух промовляти давав” (Дії Апостолів 2:2-4).

Анонс проповіді Олега Богомаза: В той же день, день П`ятидесятниці, про який описується в другому розділі Дій Св. Апостолів, євреї мали свято перших плодів і тому в Єрусалимі було велике скупчення людей різних національностей. Сходження Духа Святого відбулося на десятий день після Вознесіння Ісуса Христа. Існує стереотип, що Дух Святий приходить тихо. Не завжди! І прикладом цього є, коли Він зійшов на апостолів. Це було шумно, це було потужно.

Подія сходження Духа Святого не була неочікуваною, оскільки про неї писали пророки. В домі, де це відбулось, було близько 120 людей. Хрещення супроводжувалось говорінням іншими мовами, над кожним з`явились воняні язики і зчинився шум.

Передумовою отримання Святого Духа, стало смиріння, послух. Апостоли очікували десять днів і все ж дочекались, коли Бог злив на них Духа Святого.

Comments are closed.