Павло Богомаз Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Прояв емоцій перед Богом

Анонс проповіді Павла Богомаза: Я хочу говорити сьогодні про те, як прекрасно висловлювати свої емоції Богу, і щоб це було не просто в серці. Ми іноді соромимося проявити подяку Богові й говоримо: «Я в серці вдячний, я в серці молюся». А я хочу поговорити, наскільки важливо висловлювати, віддавати славу Богу.

Слово «воздати» означає – повернути те, що належить. Тобто воздати хвалу Богові – це повернути ту славу, яка належить тільки Йому. І в такі моменти, коли ми намагаємося прославляти Бога, в конфлікт завжди вступає моє «я», моя зарозумілість.

Ми знаємо, що Господь дав певні закони, за якими існує наш Всесвіт. І Біблія говорить, що Бог визначив свої закони для моря, і скільки б ріки не лилися, вони не переповнять його, вони доходять до певної позначки і море не переповнюється. Бог поставив свої закони для вітру, повісив Землю ні на чому, і вона крутиться і весь оточуючий нас світ, таким чином, прославляє Бога, виконуючи Його закони, які Бог визначив. Але коли ми порушуємо Божі закони, або не виконуємо те призначення, яке Господь дав нам – ми руйнуємось, деградуємо.

Бог дав певний шлях для кожного з нас, і є два варіанти: якщо ми йдемо згідно шляху, який Бог нам визначив, ми розквітаємо, зростаємо, перетворюємося, оновлюємося. І є інший варіант, коли людина перекручує цей шлях, і тоді включається механізм саморуйнування.

Comments are closed.