Павло Богомаз Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Про прославлення Бога

Анонс проповіді Павла Богомаза: Чи важливо прославляти Бога? Як люди прославляли Бога? Хто були ці люди? Я хочу поговорити про славу.

Прославлення – це реакція на чиюсь славу. Бог каже: “Я Своєї слави не віддам нікому!” Бог ревнує про Свою славу. Слави Божої сповнена вся земля. Чи бачимо ми цю славу? Яка міра Божої слави?

Слава – це не хвастощі, це свідчення зі сторони. Ми адресуємо своє захоплення тому, хто гідний його. Як мало сучасне суспільство віддає славу Богові! Якщо ми бачимо Його справи – ми повинні віддати Йому славу. Хвала повинна адресуватися Господу!

Міра слави людини дорівнює її можливостям. Але Бог Всемогутній, Безмежний і тому гідний безмежної слави! Бог словом творив все, мудрість була при Ньому художницею! Будь-яка тварина, усі дерева і квіти, весь всесвіт славить Бога, адже Він Господар всього.

Спостереження за творінням, роздуми про Бога, про Його справи і про Його велич незмінно приводить нас до прославлення! І якщо люди, бачачи славу Божу, не віддають Йому належної пошани, гнів Божий обрушується на них.

Бог чекає від нас щирого вшанування, знаходь час і слова, щоб віддавати Йому гідну славу!

Comments are closed.