Олег Богомаз Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Не будь саранчею у своїх очах

“І пустили вони між Ізраїлевими синами злу вістку про той Край, що розвідали його, говорячи: Той Край, що ми перейшли по ньому, щоб розвідати його, це край, який поїдає своїх мешканців. А ввесь той народ, що ми бачили в ньому, люди високі на зріст. І там ми бачили велетнів, синів Енака, з роду велетнів, і були ми в своїх очах немов та сарана, і такими були ми і в їхніх очах” (Числа 13:32,33)

Анонс проповіді Олега БогомазаЯкщо ти хочеш вразити Бога – просто вір в Нього.

В нашому житті ми часто зустрічаємо «велетнів» і вони можуть бути з самого дитинства. Діткам інколи говорять: «Баран-баран-буць» і змалку на підсвідомості в дитини формується думка, підсвідомий комплекс, що ти ніхто. Це може бути в сім’ї, де батьки немудро поступають. Може бути в школі. Ти можеш прийти і тебе будуть просто гнобити і однокласники і вчителі. Вчитель незлюбив і може просто ходити і говорити: «Та хто ти такий?», а якщо не любить віруючих, то обов’язково вколе тебе, що в тебе немає майбутнього. Сусіди і друзі можуть нав’язувати думки про то хто ти є. Інколи друзі для того, щоб себе підняти – тебе опускають.

І така пропаганда намагається сформувати в нас образ нас самих, нав’язуючи нам то, хто ми є. Люди, які оточують нас з самого дитинства, все життя, формують в нас самосприйняття і самооцінку.

Такими речами наше оточення заганяє нас в комплекс, і ми відчуваємо себе саранчею, ніким і нічим. І диявол зацікавлений в тому, щоб загнати тебе поглибше в ці комплекси. Він вселяє в наші вуха негативну інформацію, яка нас формує.

Comments are closed.