Сергій Манелюк Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Історія церкви

Анонс проповіді Сергія Манелюка: В Біблії є багато історій. Є причини чому ми вивчаємо історію.

Перша причина – це тому що Бог так хоче. Він сам подав Своє слово в історичному контексті, як історичну розповідь.

Друга причина – це тому, що завдяки історії ми можемо бачити помилки, якими рухалася церква. Хтось казав, що розумна людина вчиться на чужих помилках, але та людина, яка не бере висновків із своїх помилок – не мудра. Тому, в історії церкви було багато епізодів, з яких ми можемо взяти висновки на сьогодення, щоб не повторювати тих помилок. Дуже багато було помилкових моментів, дій. І тому на помилках ми можемо вчитися, а їх ми можемо побачити у історії.

Третя причина, чому ми вивчаємо історію – це та, що ми можемо бачити славну спадщину, в яку ми увійшли. Наші попередники… Вони слідували за Ісусом Христом, вони платили ціну. І ця ціна була різною.

Євреїв 13:7 «Споглядайте наставників ваших, що вам говорили Слово Боже; і, дивлячись на кінець їхнього життя, переймайте їхню віру».

Четверта причина в тому, що загальне вивчення історії церкви допомагає нам бачити церкву в цілому, як інститут створений Богом. Які були її витоки і перспективи, звідки вона вийшла і куди прямує, її вплив на суспільство в цілому.

Comments are closed.