Олег Богомаз Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Сила крови Ісуса Христа

“А коли ми дізнались, що людина не може бути виправдана ділами Закону, але тільки вірою в Христа Ісуса, то ми ввірували в Христа Ісуса, щоб нам виправдатися вірою в Христа, а не ділами Закону. Бо жадна людина ділами Закону не буде виправдана! Коли ж, шукаючи виправдання в Христі, ми й самі показалися грішниками, то хіба Христос слуга гріху? Зовсім ні! Бо коли я будую знов те, що був зруйнував, то самого себе роблю злочинцем. Бо Законом я вмер для Закону, щоб жити для Бога. Я розп’ятий з Христом. І живу вже не я, а Христос проживає в мені. А що я живу в тілі тепер, живу вірою в Божого Сина, що мене полюбив, і видав за мене Самого Себе. Божої благодаті я не відкидаю. Бо коли набувається правда Законом, то надармо Христос був умер!” (До Галатів 2:16-21)

Анонс проповіді Олега БогомазаІноді ми можемо прийти в церкву, впасти до переду, плакати, молитися гарно, піти додому і грішити. І оцей наш театр, нікому не треба, і кров Христа не здатна тебе покрити. Написано, що ми освячені кров’ю, але для нас немає її, коли я тут не щирий, коли я вертаюсь додому і займаюся тим, чим я займався раніше – то кров Ісуса для мене безсила. До тих пір, поки я не змінюся, не поміняю своє життя, до тих пір, поки я не почну шанувати кров Ісуса – вона не буде мати сили в моєму житті.

Діти іноді такі прості. Вони бігають, їх мама тільки вділа в чистеньке, вони бігають, в грязюку залізли. Їм кажуть: «Що ж ти робиш?», а вони у відповідь: «Нічого, мама попере». Іноді віруючі так кажуть: «Ну, нічого страшного, прийду покаюся”. “Ну,  нічого страшного, попрошу  Бога прощення”. І оце «нічого страшного» знаєте що означає? Що кров Ісуса Христа має для нас таку ж саму цінність, як пральний порошок. І оце найбільша біда. Написано, що той, хто потоптав кров, хто потоптав жертву Сина Божого, хто знецінює кров Ісуса Христа, – для такої людини не залишається сили крові Ісуса Христа. І тому ми не можемо розраховувати на прощення, не можемо розраховувати на Божу милість, не можемо розраховувати на помилування Боже. Тому що ця сила для нас вже не діє.

Comments are closed.