Home » Василь Кватерчук

Василь Кватерчук

Василь Кватерчук Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Кватерчук Василь Степанович, пастор церкви Благодать.

Народився в 1958 році в с. Цурків на Рівненщині. Був старшим сином з 10 дітей. Тато Василя Степановича був засуджений за віру на 25 років, але відсидів тільки сім. Коли Василю Степановичу виповнилося 18 років, батько захворів і вся відповідальність за домашню роботу перейшла до найстаршого сина.

Цікаво, яким же був пастор в дитинстві? Каже, що був самостійним, так як довелося рано піклуватися про сім’ю, але в той же час гарячкуватим, досить темпераментним. Він вважає, що Бог його дисциплінував через порок серця, який мав з дитинства: «Якби не ця хвороба, яку Бог допустив, то не знаю чи був би я в церкві, чи ні. В 19 років мені зробили невдалу операцію на серце. Тому, я гадаю, що Бог саме тоді формував мій характер. З норовистого та темпераментного молодого чоловіка Він робив мене більш покладистим».

Будучи ще юнаком, Василь Степанович точно пізнав, що Бог є. Ось що він розказує про це: «В 19 років після невдало зробленої операції на серце десь три тижні я провів в реанімації. Не було жодної надії. До цього моменту я не жив в очевидному гріху, був звичайним братом в церкві, відповідальним за молодь. Але я точно пізнав, що є Бог. Я побачився з Ним, коли зупинялося серце, провалювався в пам’яті… вічність, пекло, диявол – оце все я переживав. Почав молитися: «Боже, дай мені вижити, я хочу служити Тобі». І Бог помилував мене по багатьох молитвах церкви, батьків, родини. Відразу ж після операції, я прийняв хрещення – дав обіцянку служити Богові”.

Василь Степанович каже, що не чув особливого Божого поклику на пасторське служіння. Він просто робив ту справу, до якої спонукали брати в помісній церкві: очолювати музичну групу, молодь. Спочатку служив, бо треба було, але з часом з’явилася інша мотивація. Служив не тільки з обов’язку, але й було бажання щось на цій землі зробити добре для Господа, для сім’ї, для церкви, для царства Божого.

Одружився в 28 років, разом з дружиною Мариною виховали п’ятеро дітей: три доньки та два сина.

  • Девіз життя: «Почав – закінчуй. Будь-яку справу»
  • Вважає, що найскладніше в житті дається боротьба з характером.
  • В людях цінує постійність.
  • Для дружби важливий не початок, а кінець.
  • Найбільше радості на землі приносять моменти, коли вся родина збирається разом.