Home » Людмила Харкалюк

Людмила Харкалюк

Харкалюк Людмила Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Харкалюк Людмила Миколаївна, директор дитячого служіння в церкві Благодать.

Народилася в звичайному селі Миколаївської області, в невіруючій сім’ї. Перший раз про Бога Люда почула від бабусі в 6 років. Саме вона навчила онуку молитві «Отче наш» і порадила молитися, коли буде дуже важко. Дівчинка прислухалася до мудрої поради бабусі, у важкі хвилини вона молилася і бачила, що в серце приходив мир, вирішувалися питання. Це були її перші пізнання про Бога.

Після закінчення школи Людмила вирішила поступити в Полтавський торгово-економічний інститут, але це було дуже не просто, так як був великий конкурс і багато несправедливості. Ось тоді і прозвучала перша щира і усвідомлена молитва: «Господи, якщо Ти є і якщо Ти дійсно мій Батько, допоможи мені поступити, бо мої батьки не можуть допомогти. І тоді я обов’язково буду щиро шукати Тебе».

Але сталося так, що дівчина не змогла відповісти на жодне запитання і тоді вона всередині подумала: «Боже, я навіть не Тебе не ображаюся, тут все ясно і зрозуміло». У той момент з комісії встала жінка, яку Люда не знала і сказала: «Шановні члени комісії, у мене на серці прийняти цю дівчину, давайте, будь ласка, її приймемо». Сталося реальне чудо Боже і Людмила стала студенткою!

Вона стримала свою обіцянку, почала читати Біблію і шукати віруючих, які щиро люблять Бога. Її звернення і покаяння було через два місяці в одній невеликій домашній групі. На другий день Люда отримала дар Святого Духа.

Це була незвичайна подія не тільки для Люди, а й для її друзів, які не відразу зрозуміли і прийняли її рішення слідувати за Богом, вони намагалися її переконати і іноді це було дуже жорстко з їхнього боку. Людмила в молитві зверталася за допомогою до Бога і Він давав їй силу, радість, любов, являв Свої чудеса і в кінці навчання, багато друзів приходили і просили за них помолитися. Вони, як таємні учні стукали і говорили: «Завтра іспит, ти ж пам’ятаєш?»

Бог вибрав цей шлях для Люди, щоб показати Себе її друзям, хоча для неї це було не просто.

У той же час вдома відбувалися зміни: до Бога навернулась ще одна людина – мама Люди. А через півтора року пройшовши через складну хворобу, покаявся і батько. Тепер батьки підтримували доньку не тільки фінансами, але і молитвами, своїм благословенням.

Після закінчення навчання Людмила приїхала в м. Баштанка, Херсонської області. Разом з молоддю брала участь у євангелізаціях.

Одного разу до Люди підійшов пастор помісної церкви з пропозицією займатися дитячим служінням, так як йому було відрито Богом, що через це служіння буде велике пробудження. Але Людмила на той момент не усвідомлювала важливість цього служіння, у неї не було ні потрібної освіти, ні одкровення, ні внутрішнього потенціалу. Вона була готова займатися будь-яким служінням, але тільки не з дітьми.

Прийшовши додому, Люда стала молитися, і Бог дав їй вночі дуже сильне одкровення в сновидінні. Він показав не просто важливість цього служіння, але й силу цього служіння і більш того, Він сказав: «Я вибираю тебе, нічого не значущу, яка не вміє, щоб, коли Я зроблю Свою справу, ти ніколи Мою славу не забрала собі. І якщо ти будеш близько біля мене, я буду Сам докладати. Це виноградник Мій прекрасний».

Після такого одкровення, Люда прийняла рішення, погодившись на цю працю, і Бог почав чинить великі чудеса. І тепер мрія Люди – це організація церков через дитяче служіння і створення команд, які могли б працювати в цьому напрямку.

На даний момент Людмила є координатором дитячого євангелізаційного відділу в Україні в союзі ХВЄ, займається організацією команд з дитячої евенгелізації в Україні, проводить семінари, метою яких є мотивувати, навчати, поповнювати ідейними ресурсами нові команди в різних регіонах України. Влітку активно бере участь у проведенні євангелізаційних проектів по Україні, найчастіше їде з командою допомагати місіонерам на нові точки, щоб допомогти в організації нових церков, а також трудиться з дітьми в церкві Благодать.

Побажання відвідувачам сайту: «У житті є різні пошуки, ми всі щось шукаємо. У кожного є мрія – це нормально і добре. Але ваші мрії і бажання з Богом реалізуються надзвичайно дивним чином. Бог той, який здійснює такі речі в нашому житті, про які ми можемо навіть не мріяти. Він дає повноту в житті. Шукайте Бога і ви переживете радість, силу і натхнення, шукайте Бога!»