Василь Кватерчук Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Вступ до нової теми Дії апостолів

Анонс теми Василя Кватерчука: Наступним словом вивчення буде книга Дій Святих Апостолів.

Скажу з свого досвіду, що кожен раз, коли читаю Дії Апостолів, починаючи з першого розділу – приходить якесь особливе натхнення, ревність в серце, якась віднова або бажання, спрага перебувати ближче з Богом через Дух Святий.

Книга Дії Святих Апостолів є особливою книгою з 28 книг Нового Заповіту, вона має таку особливість, що розпочинається раптово, кульмінація цієї книги вже в першому-другому розділі, а потім відбувається такий “постріл” і всі наступні події, як наслідок того.

Ще один цікавий момент в цій книзі – вона не має завершення, вона обривається. Оповідаючи про апостола Павла, про історію апостолів, всі події – вона просто обривається і потім перекази, здогади, історична додаткова література дає натяк, як закінчилось життя Павла і таке інше… Цікаво, правда?

Я якось думав: “Господи, Ти не міг продовжити життя Луки чи інший обставин, що ця книга була дописана?” Але я думаю, що зумисно Дух Святий так упорядкував усе, щоб ми не зациклювались на тому, як закінчилось життя апостола Петра і була смерть апостола Павла, після ув’язення.

В цій книзі більше оповіщається про життя, про рух і динаміку християнського життя.

Comments are closed.