Віталій Марков Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Ісус – це Бог

Анонс проповіді Віталія Маркова: Куди б не приходив Ісус, Він завжди обурював свідомості людей. Він був не схожим на всіх інших. Серед народу були найрізноманітніші думки про Ісуса Христа. Апостол Іван, очевидець, пише про це так:

«І поголоска велика про Нього в народі була. Одні говорили: Він добрий, а інші казали: Ні, Він зводить з дороги народ…» (Івана 7:12).

Вчинки і судження Ісуса Христа не вписувалися у звичні, встановленні рамки, тому часом Ісуса називали далеко не найкращими словами. Говорили, що Він самозванець, що Він обманщик Він бунтує людей, а деякі навіть вважали, що Він одержимий бісами. І хоча з часів смерті і воскресіння Ісуса пройшло вже дві тисячі років, в наші дні також існує багато різних думок самих протилежних про Ісуса Христа.

Деякі вважають Його основоположником найбільшою релігії. Інші кажуть, що це буддійський монах, що заблукав і який якимось чином опинився у Палестині. Ще треті кажуть, що це інопланетянин, представник позаземної цивілізації, який прилетів на Землю навчити людей розуму. Мусульмани вважають Ісуса одним з п’яти найбільших пророків поряд з Мойсеєм. Свідки Ієгови кажуть, що до свого приходу на Землю Ісус був Архангелом Михаїлом. Ден Браун у своїй книзі «Код да Вінчі» заявив, що Ісус – це звичайний смертний чоловік. І тільки у 325 році на Нікейському Соборі, шляхом простого голосування, була прийнята доктрина божественності Христа.

Comments are closed.