Микола Сіродан Церква Благодать Софіївська Борщагівка

Поклоніння в оздобах святині

«Додолу впадіть ув оздобі святій перед Господом, тремтіть перед обличчям Його, уся земле» (Псалом 95:9)

Анонс проповіді Миколи Сіродана: Ніхто з вас ніколи не задумувався, що означає влонятися Господеві в оздобах святині? Як зрозуміти, що це означає? І це не одне місце Священного Писання, друге місце: «Дайте Господу славу Ймення Його, приносьте дарунка й приходьте перед лице Його! Кланяйтеся Господеві в величчі святому!» (1 Хроніки 16:29).

Яку ситуацію описує це місце Писання? Цар Асаф поставив перед армією хор, який прославляв ім’я Боже, і коли вони співали в оздобах святині, у величності Святого, почав рухатися Дух Святий перед військом. Мене зацікавило, що це за переживання – поклоніння в оздобах святині Господу. Давиду було відкрито, що означає поклонятися в оздобах святині.

Новий російський переклад говорить: «Воздайте Господу славу, присущую Его имени. Несите дар и идете во дворы Его. Прославьте Господа в великолепии Его святости» (Псалом 95:8-9).

Наше усвідомлення Його величі, краси і сили, дає можливість поклонятися Йому в дусі. Богу не потрібен просто мій зовнішній вигляд поклоніння чи гарний храм, але моє глибоке переживання Його Богошанування, слави, сили, краси і могутності дає мені розуміння поклоніння в оздобах святині. Тобто, коли я захоплююся Його красою і силою!

Comments are closed.